• Temos rodymas - Burokėliai

Dabar yra 21 Bal 2014, 10:03


Welcome to Svečias!    Registruokis  Or performs the  Prisijungti       

Informacija:
User Information
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:
We are a free and open
community, all are welcome.
Click here to Register
Sub Menu
Last Online
Vartotojo vardas Prisijungęs
vidam 21 Bal 2014, 10:01
Paka 21 Bal 2014, 09:45
Vartotojo avataras Liutas 21 Bal 2014, 09:26
Vartotojo avataras Aušra+ 21 Bal 2014, 09:05
Daisa 21 Bal 2014, 08:54
Vartotojo avataras tulmanas 21 Bal 2014, 08:24
stase 21 Bal 2014, 08:07
Vartotojo avataras Parko prižiūrėt... 21 Bal 2014, 01:35
Vartotojo avataras Gintaras 21 Bal 2014, 00:40
ramute 21 Bal 2014, 00:00

Ieškoti

Kategorijos

Burokėliai

Moderatorius: Tensija

Followers: akolade

Burokėliai

Neperskaitytas pranešimasAuthor: Sodininke » 14 Bal 2005, 23:33

Rauginti raudonieji burokėliai

1kg burokėlių
2 skiltelės česnako
Kelios ruginės duonos plutelės
0.5 šaukštelio kvapiųjų pipirų
Laurų lapelis
15g druskos


Burokėlius nulupt,nuplaut,supjaustyt griežinėliais ir sudėt į išplikytą molinę puodynę arba stiklainį.Sumesti nuluptas česnako skilteles ir duonos pluteles.
Puode užvirint 3l pasūdyto vandens ir palikti atvėsti.Aplieti paruoštus burokėlius ir kelias dienas laikyti kambario temperatųroje.

Burokėlių rūgštelė - puikus daržovių sultinių pagardas ;)

O dabar lauksiu jūsų marinatų ir kt.paruoštų burokėlių receptukų ;)
Prieš mano langą visada vienas ir tas pats mėnulis.Bet pražysta slyvos - ir mėnulis jau kitoks..
KINŲ IŠMINTIS.
http://www.vejosaeravimas.lt
Vartotojo avataras
Sodininke
Patyręs dalyvis
 
Pranešimai: 974
Užsiregistravo: 28 Vas 2005, 01:02
Miestas: Vilnius
 Padėkojo: 0 time
 Sulaukė Padėkų: 0 time
BLOGas: Įrašai (0)

Virtuve

Neperskaitytas pranešimasAuthor: Regilla » 15 Bal 2005, 07:58

Man pats geriausias receptas burokeliu tai su obuoliu sultimis.Visokiu kitokiu nepripazystu.Isvirei,nulupai,sutarkavai ar supjaustei(as tarkuoju).Viska i puoda,ipilu obuoliu sulciu,kad siek tiek matytusi paspaudus burokelius samciu.Druskos pagal skoni.Dar koki lapeli,pipira.Uzvire,pasukaim,kad visi susiltu.Viskas i stiklainius,uzsukai ir pamirsai.Dazniausia tokie darbai sutampa su sulciu spaudimu.Tai dvigubai darbo..Ir sultis kaitint ir burokai.Bet kita diena pagalvoji,kad jau viskas atlikta,svaru,net geriau pasidaro.Siemet pritrukau stiklainiu,tad pasidariau sumazinta norma.
Vartotojo avataras
Regilla
Senbuvis
 
Pranešimai: 1659
Užsiregistravo: 04 Lap 2004, 16:37
Miestas: Alytus
 Padėkojo: 0 time
 Sulaukė Padėkų: 0 time
BLOGas: Įrašai (0)

Re: Virtuve

Neperskaitytas pranešimasAuthor: Olialia » 15 Bal 2005, 13:15

[quote="Regilla"]Man pats geriausias receptas burokeliu tai su obuoliu sultimis.

Bet jei nėra sulčių ar tingisi spausti, tai tinka ir smulkinti rūgštūs obuoliai - tiesiog nuvalytus ir pasmulkintus patroškini puslitry vandens, kol pasileidžia, tą karštą "košę" maišai su virtais paruoštais burokais(1/3 ar 1/4), druskos, sušildai iki virimo pradžios ir į stiklainius. Jei nededi pipirų ir prieskonių, tai net patys mažiausi vakiukai lapnoja ...(sau prieskonių gali vėliau įsidėt).
O jei burokai gabaliukais, ir sulčių daugiau įpili, tai žiemą gali atskirai gert burokinės spalvos sultis, o pačius nusunktus burokus kitur , pvz. į salotas...

Olialia
 

Neperskaitytas pranešimasAuthor: Sodininke » 15 Bal 2005, 15:05

Regilla,būtinai reiks išbandyt tavo receptą.. :roll: Tik o jeigu sulčių mes nespaudžiam,tai pirktines sultis naudot galima? :roll:
Prieš mano langą visada vienas ir tas pats mėnulis.Bet pražysta slyvos - ir mėnulis jau kitoks..
KINŲ IŠMINTIS.
http://www.vejosaeravimas.lt
Vartotojo avataras
Sodininke
Patyręs dalyvis
 
Pranešimai: 974
Užsiregistravo: 28 Vas 2005, 01:02
Miestas: Vilnius
 Padėkojo: 0 time
 Sulaukė Padėkų: 0 time
BLOGas: Įrašai (0)

Burokėliai

Neperskaitytas pranešimasAuthor: Melisa » 15 Bal 2005, 19:23

Aš kartais naudoju ir pirktines, bet stengiuosi kad būtų šimtaprocentinės sultys, o ne koks ten 30 proc. nektaras – t.y. vandenėlis. Kartais tos sultys būna per saldžios, tada įpilu truputį išspaustų citrinų sulčių, reikia ragauti. O toliau darau taip, kaip Regilla aprašė.
Vartotojo avataras
Melisa
Aktyvus dalyvis
 
Pranešimai: 619
Užsiregistravo: 08 Bal 2005, 14:46
Miestas: Vilnius
 Padėkojo: 0 time
 Sulaukė Padėkų: 0 time
BLOGas: Įrašai (0)

Virtuve

Neperskaitytas pranešimasAuthor: Regilla » 15 Bal 2005, 19:34

pirktines tinka,bet geriau tos rugstesnes.Burokas be skonio,sultys saldzios...
Vartotojo avataras
Regilla
Senbuvis
 
Pranešimai: 1659
Užsiregistravo: 04 Lap 2004, 16:37
Miestas: Alytus
 Padėkojo: 0 time
 Sulaukė Padėkų: 0 time
BLOGas: Įrašai (0)

Neperskaitytas pranešimasAuthor: Luna » 12 Lie 2006, 14:05

dabar labai eina buyrokeliu koteliai lapeliai... verdu , pasudau, parugstinu ir karstus i stiklainiukus... labai gerai saltibarsciams ( arba karstibarsciams :lol: )

Luna
Dalyvis
 
Pranešimai: 117
Užsiregistravo: 14 Kov 2006, 16:25
 Padėkojo: 0 time
 Sulaukė Padėkų: 0 time
BLOGas: Įrašai (0)

Re: Burokėliai

Neperskaitytas pranešimasAuthor: Olivija » 18 Rgs 2006, 13:18

Sodininke rašė:Rauginti raudonieji burokėliai

1kg burokėlių
2 skiltelės česnako
Kelios ruginės duonos plutelės
0.5 šaukštelio kvapiųjų pipirų
Laurų lapelis
15g druskos


Burokėlius nulupt,nuplaut,supjaustyt griežinėliais ir sudėt į išplikytą molinę puodynę arba stiklainį.Sumesti nuluptas česnako skilteles ir duonos pluteles.
Puode užvirint 3l pasūdyto vandens ir palikti atvėsti.Aplieti paruoštus burokėlius ir kelias dienas laikyti kambario temperatųroje.

Burokėlių rūgštelė - puikus daržovių sultinių pagardas ;)

O dabar lauksiu jūsų marinatų ir kt.paruoštų burokėlių receptukų ;)


Gal keistas klausimas, bet čia nevirti burokėliai
naudojami :oops: :roll: prašau patikslinti :oops:

Olivija
Super senbuvis
 
Pranešimai: 3614
Užsiregistravo: 01 Lie 2005, 09:43
 Padėkojo: 0 time
 Sulaukė Padėkų: 0 time
BLOGas: Įrašai (0)

Neperskaitytas pranešimasAuthor: Sigutė* » 18 Rgs 2006, 13:30

Aš manau,kad čia virti burokėliai,nes iš žalių,niekas nesigaus :!:

Sigutė*
 

Neperskaitytas pranešimasAuthor: irenajura » 18 Rgs 2006, 14:45

Tikrai virti :lol:

irenajura
 

virtuve

Neperskaitytas pranešimasAuthor: Regilla » 18 Rgs 2006, 20:01

Vakar uzmarinavau burokus.Jei gausiu dar buroku-kartosiu..nes iki normos kokiu 7litru truksta.Mano vaikas burokus, taip marinuotus,valgo be jokiu grietiniu(tiesiai is stiklainio).
Vartotojo avataras
Regilla
Senbuvis
 
Pranešimai: 1659
Užsiregistravo: 04 Lap 2004, 16:37
Miestas: Alytus
 Padėkojo: 0 time
 Sulaukė Padėkų: 0 time
BLOGas: Įrašai (0)

Neperskaitytas pranešimasAuthor: Sigutė* » 18 Rgs 2006, 23:45

O tai kokia ta jusu norma :?:

Sigutė*
 

virtuve

Neperskaitytas pranešimasAuthor: Regilla » 19 Rgs 2006, 13:36

mazdaug 15 litru.
Vartotojo avataras
Regilla
Senbuvis
 
Pranešimai: 1659
Užsiregistravo: 04 Lap 2004, 16:37
Miestas: Alytus
 Padėkojo: 0 time
 Sulaukė Padėkų: 0 time
BLOGas: Įrašai (0)

Neperskaitytas pranešimasAuthor: Sigutė* » 19 Rgs 2006, 14:03

Aš irgi panašiai darau,dar +lapeliu vakuotų turiu 10litru.

Sigutė*
 

Neperskaitytas pranešimasAuthor: Rima* » 19 Rgs 2006, 14:38

O mano draugė daro iš žalių - nevirtų burokėlių - salotas.
Ima tik tuos ilguosius burokėlius.
Bandysiu išgauti receptą. Tik viena paslaptis - deda nemažai česnakų.
Vartotojo avataras
Rima*
Dalyvis
 
Pranešimai: 398
Užsiregistravo: 09 Vas 2006, 00:31
Miestas: Vilnius
 Padėkojo: 0 time
 Sulaukė Padėkų: 0 time
BLOGas: Įrašai (0)

Kitas

Grįžti į Daržovių patiekalai



Dabar prisijungę

Registruoti vartotojai: Aušra+, Liutas, Paka, vidam