Burokėliai

Moderatorius: Tensija

Burokėliai

Neperskaitytas pranešimas Sodininke » Ket Bal 14, 2005 11:33 pm

Rauginti raudonieji burokėliai

1kg burokėlių
2 skiltelės česnako
Kelios ruginės duonos plutelės
0.5 šaukštelio kvapiųjų pipirų
Laurų lapelis
15g druskos


Burokėlius nulupt,nuplaut,supjaustyt griežinėliais ir sudėt į išplikytą molinę puodynę arba stiklainį.Sumesti nuluptas česnako skilteles ir duonos pluteles.
Puode užvirint 3l pasūdyto vandens ir palikti atvėsti.Aplieti paruoštus burokėlius ir kelias dienas laikyti kambario temperatųroje.

Burokėlių rūgštelė - puikus daržovių sultinių pagardas ;)

O dabar lauksiu jūsų marinatų ir kt.paruoštų burokėlių receptukų ;)
Prieš mano langą visada vienas ir tas pats mėnulis.Bet pražysta slyvos - ir mėnulis jau kitoks..
KINŲ IŠMINTIS.
http://www.vejosaeravimas.lt

Žinutės nuoroda

Vartotojo avataras
Sodininke
Patyręs dalyvis
 
Pranešimai: 974
Amžius: 33
Reg.data: Pir Vas 28, 2005 1:02 am
Miestas: Vilnius
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 0 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

Virtuve

Neperskaitytas pranešimas Regilla » Pen Bal 15, 2005 7:58 am

Man pats geriausias receptas burokeliu tai su obuoliu sultimis.Visokiu kitokiu nepripazystu.Isvirei,nulupai,sutarkavai ar supjaustei(as tarkuoju).Viska i puoda,ipilu obuoliu sulciu,kad siek tiek matytusi paspaudus burokelius samciu.Druskos pagal skoni.Dar koki lapeli,pipira.Uzvire,pasukaim,kad visi susiltu.Viskas i stiklainius,uzsukai ir pamirsai.Dazniausia tokie darbai sutampa su sulciu spaudimu.Tai dvigubai darbo..Ir sultis kaitint ir burokai.Bet kita diena pagalvoji,kad jau viskas atlikta,svaru,net geriau pasidaro.Siemet pritrukau stiklainiu,tad pasidariau sumazinta norma.

Žinutės nuoroda

Vartotojo avataras
Regilla
Senbuvis
 
Pranešimai: 1659
Temos: 1
Reg.data: Ket Lap 04, 2004 4:37 pm
Miestas: Alytus
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 0 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

Neperskaitytas pranešimas Sodininke » Pen Bal 15, 2005 3:05 pm

Regilla,būtinai reiks išbandyt tavo receptą.. :roll: Tik o jeigu sulčių mes nespaudžiam,tai pirktines sultis naudot galima? :roll:
Prieš mano langą visada vienas ir tas pats mėnulis.Bet pražysta slyvos - ir mėnulis jau kitoks..
KINŲ IŠMINTIS.
http://www.vejosaeravimas.lt

Žinutės nuoroda

Vartotojo avataras
Sodininke
Patyręs dalyvis
 
Pranešimai: 974
Amžius: 33
Reg.data: Pir Vas 28, 2005 1:02 am
Miestas: Vilnius
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 0 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

Burokėliai

Neperskaitytas pranešimas Melisa » Pen Bal 15, 2005 7:23 pm

Aš kartais naudoju ir pirktines, bet stengiuosi kad būtų šimtaprocentinės sultys, o ne koks ten 30 proc. nektaras – t.y. vandenėlis. Kartais tos sultys būna per saldžios, tada įpilu truputį išspaustų citrinų sulčių, reikia ragauti. O toliau darau taip, kaip Regilla aprašė.

Žinutės nuoroda

Vartotojo avataras
Melisa
Aktyvus dalyvis
 
Pranešimai: 618
Temos: 1
Reg.data: Pen Bal 08, 2005 2:46 pm
Miestas: Vilnius
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 0 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

Virtuve

Neperskaitytas pranešimas Regilla » Pen Bal 15, 2005 7:34 pm

pirktines tinka,bet geriau tos rugstesnes.Burokas be skonio,sultys saldzios...

Žinutės nuoroda

Vartotojo avataras
Regilla
Senbuvis
 
Pranešimai: 1659
Temos: 1
Reg.data: Ket Lap 04, 2004 4:37 pm
Miestas: Alytus
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 0 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

Neperskaitytas pranešimas Luna » Tre Lie 12, 2006 2:05 pm

dabar labai eina buyrokeliu koteliai lapeliai... verdu , pasudau, parugstinu ir karstus i stiklainiukus... labai gerai saltibarsciams ( arba karstibarsciams :lol: )

Žinutės nuoroda

Luna
Dalyvis
 
Pranešimai: 117
Reg.data: Ant Kov 14, 2006 4:25 pm
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 0 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

Re: Burokėliai

Neperskaitytas pranešimas Olivija » Pir Rgs 18, 2006 1:18 pm

Sodininke rašė:Rauginti raudonieji burokėliai

1kg burokėlių
2 skiltelės česnako
Kelios ruginės duonos plutelės
0.5 šaukštelio kvapiųjų pipirų
Laurų lapelis
15g druskos


Burokėlius nulupt,nuplaut,supjaustyt griežinėliais ir sudėt į išplikytą molinę puodynę arba stiklainį.Sumesti nuluptas česnako skilteles ir duonos pluteles.
Puode užvirint 3l pasūdyto vandens ir palikti atvėsti.Aplieti paruoštus burokėlius ir kelias dienas laikyti kambario temperatųroje.

Burokėlių rūgštelė - puikus daržovių sultinių pagardas ;)

O dabar lauksiu jūsų marinatų ir kt.paruoštų burokėlių receptukų ;)


Gal keistas klausimas, bet čia nevirti burokėliai
naudojami :oops: :roll: prašau patikslinti :oops:

Žinutės nuoroda

Olivija
Super senbuvis
 
Pranešimai: 3611
Reg.data: Pen Lie 01, 2005 9:43 am
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 0 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

virtuve

Neperskaitytas pranešimas Regilla » Pir Rgs 18, 2006 8:01 pm

Vakar uzmarinavau burokus.Jei gausiu dar buroku-kartosiu..nes iki normos kokiu 7litru truksta.Mano vaikas burokus, taip marinuotus,valgo be jokiu grietiniu(tiesiai is stiklainio).

Žinutės nuoroda

Vartotojo avataras
Regilla
Senbuvis
 
Pranešimai: 1659
Temos: 1
Reg.data: Ket Lap 04, 2004 4:37 pm
Miestas: Alytus
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 0 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

virtuve

Neperskaitytas pranešimas Regilla » Ant Rgs 19, 2006 1:36 pm

mazdaug 15 litru.

Žinutės nuoroda

Vartotojo avataras
Regilla
Senbuvis
 
Pranešimai: 1659
Temos: 1
Reg.data: Ket Lap 04, 2004 4:37 pm
Miestas: Alytus
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 0 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

Neperskaitytas pranešimas Rima* » Ant Rgs 19, 2006 2:38 pm

O mano draugė daro iš žalių - nevirtų burokėlių - salotas.
Ima tik tuos ilguosius burokėlius.
Bandysiu išgauti receptą. Tik viena paslaptis - deda nemažai česnakų.

Žinutės nuoroda

Vartotojo avataras
Rima*
Dalyvis
 
Pranešimai: 399
Reg.data: Ket Vas 09, 2006 12:31 am
Miestas: Vilnius
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 1 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

Neperskaitytas pranešimas aldam » Ant Rgs 19, 2006 2:51 pm

Ir aš darau iš žaliu buroku,bet jos troskinu mano šemynai pati skaniausia ,gaila kad paprikos nedaug šiemet turiu, ir česnakus teko pirkti, nors pernai neturėjau kur dėt.

Žinutės nuoroda

aldam
Dalyvis
 
Pranešimai: 176
Amžius: 58
Reg.data: Tre Gru 28, 2005 4:16 pm
Miestas: Jonava
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 0 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

Neperskaitytas pranešimas Olivija » Ant Rgs 19, 2006 3:32 pm

aldam rašė:Ir aš darau iš žaliu buroku,bet jos troskinu mano šemynai pati skaniausia ,gaila kad paprikos nedaug šiemet turiu, ir česnakus teko pirkti, nors pernai neturėjau kur dėt.


o receptas :?: :roll:

Žinutės nuoroda

Olivija
Super senbuvis
 
Pranešimai: 3611
Reg.data: Pen Lie 01, 2005 9:43 am
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 0 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

Neperskaitytas pranešimas Rima* » Ant Rgs 19, 2006 3:32 pm

Jei troškini - tai jau terminis apdorojimas. O ji daro iš apskritai ant ugnies nestatomų - žalių, nevirtų, netroškintų, nekeptų.
Žalių!



. . Paveikslėlis

Žinutės nuoroda

Vartotojo avataras
Rima*
Dalyvis
 
Pranešimai: 399
Reg.data: Ket Vas 09, 2006 12:31 am
Miestas: Vilnius
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 1 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

Neperskaitytas pranešimas aldam » Ant Rgs 19, 2006 4:35 pm

Burokėlių salotos
4 kg. žalių burokėlių, 1,5 kg. pomidorų, 500 gr. saldžių paprikų, 500 gr. svogūnų, 200 gr. česnakų, 200 gr. cukraus, 60 gr. druskos, 200- 250 ml. acto, 500 ml. aliejaus.
Žalius burokėlius sutarkuoti, pomidorus smulkiai supjaustyti, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, paprikas- šiaudeliais, česnaką išspausti spaustuku. Aliejuje pakepinti svogūnus, sudėti pomidorus, po 5 minučių paprikas. Sudėti viską į puodą išskyrus česnakus ir virti ant silpnos ugnies 40- 45 minutes. Likus 10 min. iki virimo pabaigos sudėti česnakus. Užsukti dangteliais ir atvesinti šiltai uždengus.

Žinutės nuoroda

aldam
Dalyvis
 
Pranešimai: 176
Amžius: 58
Reg.data: Tre Gru 28, 2005 4:16 pm
Miestas: Jonava
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 0 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

Neperskaitytas pranešimas Rima* » Ant Spa 03, 2006 9:26 am

Žadėtasis receptas -

Nevirtų burokėlių salotus

Imti pailgus burokėlius, kurių ląsteliena smulkesnė, minkštimas švelnesnis.

Nulupus sutarkuoti,
toliau viskas pagal skonį arba "iš akies":
obuolių actas,
česnakai, susmulkinti (jų nepagailėti)
druska,
aliejus.

Česnakai, druska ir aliejus veikia kaip konservantai.
Laikyti šaltai. Valgyti rekomenduojama paskaninus majonezu.
Galima virti barščius, bet kažkaip gaila šildyti, jei natūralūs išsilaiko...


Skanaus :)

Žinutės nuoroda

Vartotojo avataras
Rima*
Dalyvis
 
Pranešimai: 399
Reg.data: Ket Vas 09, 2006 12:31 am
Miestas: Vilnius
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 1 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

Neperskaitytas pranešimas fikuselis » Tre Spa 04, 2006 8:53 pm

Nujojau kažkur receptą burokėlių su antaniniais obuoliais,bet gal daugelis žinot.Virti burokėliai,pakepintos morkos su svogūnais,antaniniai obuoliai,burokėlius,obuolius burokine tarka sutarkuojam,į puodą,pakeptus svogūnus ir morkas irgi,aliejaus,druskos,cukraus pagal skonį ir liuks.Skani viena,ir prie mėsos-kaip kam širdis geidžia.Jei sudomino,proporcijų mamos paklausiu,pati pamečiau receptą.Ji kaip tik sakė ryt ruošiasi virti.
Vaikai Yra Gyvenimo Gėlės

Žinutės nuoroda

Vartotojo avataras
fikuselis
Aktyvus dalyvis
 
Pranešimai: 694
Reg.data: Ant Kov 15, 2005 10:49 am
Miestas: sostine
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 0 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

Neperskaitytas pranešimas DinaR » Pir Bal 16, 2007 3:03 pm

fikuselis rašė:Nujojau kažkur receptą burokėlių su antaniniais obuoliais,bet gal daugelis žinot.Virti burokėliai,pakepintos morkos su svogūnais,antaniniai obuoliai,burokėlius,obuolius burokine tarka sutarkuojam,į puodą,pakeptus svogūnus ir morkas irgi,aliejaus,druskos,cukraus pagal skonį ir liuks.Skani viena,ir prie mėsos-kaip kam širdis geidžia.Jei sudomino,proporcijų mamos paklausiu,pati pamečiau receptą.Ji kaip tik sakė ryt ruošiasi virti.



Vis dar laukiam proporciju :oops: :wink: :roll:

Žinutės nuoroda

Vartotojo avataras
DinaR
Aktyvus dalyvis
 
Pranešimai: 695
Reg.data: Ket Lap 09, 2006 7:49 pm
Miestas: Vilnius
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 0 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

Kitas

Grįžti į Daržovių patiekalai

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

cron