Salotos, mišrainės

Moderatorius: Tensija

Favorites: BusyBee

Neperskaitytas pranešimas Alma » Šeš Sau 28, 2006 2:31 pm

irenajura rašė:O kur lešių buna pirkti :?: Aš jų nenaudoju o gal dar kur nors jie naudojami tik aš nežinau ,gal skanus dalykas :?:

Didžiuosiuose prekybos centruose lęšių tikrai surasi, bet jų skonis tikrai nedaugeliui priimtinas (keistai aitrus), tai siūlau pirmiaisia atsargiai išmėginti, nes ...

Žinutės nuoroda

Vartotojo avataras
Alma
Dalyvis
 
Pranešimai: 333
Amžius: 50
Reg.data: Tre Bir 08, 2005 6:21 pm
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 0 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

Neperskaitytas pranešimas Melisa » Šeš Sau 28, 2006 9:35 pm

Ir dar vienas dalykas apie lęšius - aš juos dėjau į sriubą, tai sriubytė buvo hmm... labai, labai tamsi kažkokia :roll:

Žinutės nuoroda

Vartotojo avataras
Melisa
Aktyvus dalyvis
 
Pranešimai: 619
Temos: 1
Reg.data: Pen Bal 08, 2005 2:46 pm
Miestas: Vilnius
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 0 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

Neperskaitytas pranešimas eli » Sek Sau 29, 2006 8:51 pm

lęšius perku prancūziškus iš IKI geresnės kokybės, yra kelių rūšių.labai mėgstam mišrainę:lęšiai išvirti, kumpis, kiaušinis,porai ir majonezas arba pusiau su grietine aliejus ir pipiriukai ar sausas bazilikas, kaip kam patinka.Neblogai gaunasi ir troškinaukai su kokias nors skrandukais; o del spalvos, tai kai kas ir tamsių pupelių salotų sriubų nevalgo,čia jau skonio reikalas :lol:

Žinutės nuoroda

eli
Dalyvis
 
Pranešimai: 136
Reg.data: Pen Bir 17, 2005 5:30 pm
Miestas: priemiestis
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 0 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

virtuve

Neperskaitytas pranešimas Regilla » Pir Sau 30, 2006 3:19 pm

Kas del spalvos-galima nuvirus vandeni nupilt.Man kazkaip neprigijo tie lesiai.Zuikiui daviau-neede,teko ismest..o va,ziuriu kazkas iesko..
Pas mane siandien bus daroma "balta misraine"-kazkaip nuo vaikystes jos pasiilgstu..Issivirus bulves,morkas,tik kazkaip "prilipau" cia..

Žinutės nuoroda

Vartotojo avataras
Regilla
Senbuvis
 
Pranešimai: 1659
Temos: 1
Reg.data: Ket Lap 04, 2004 4:37 pm
Miestas: Alytus
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 0 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

Neperskaitytas pranešimas žaluma » Pir Sau 30, 2006 7:55 pm

Megstamos mano sunelio ir '' tevelio '' slotos:
virtos pupeles
kubeliais pjaustyta duona ir iskepta aliejuje,
cesnakiuko ,
majonezo " Hellmanns" (mano megstamiauses)ir viska ismaisyti.

o sias salotas as megstu.
Pekino kopusto prisiplesau i lekste ,prispjaustau vistienos rukytos gabaliukais,ananaso koncervuoto gabaliukais,graikisku riesutu pasibarstau ir surio fermentinio truputuka.
pasidarau grietines ir majonezo padaziuka lygiom dalim ir iberiu prieskoniu skirtu salotom ir uzpilu viska siuo padaziuku.
skanumelis !

Žinutės nuoroda

žaluma
Naujokas
 
Pranešimai: 24
Reg.data: Pir Lap 22, 2004 11:50 am
Miestas: Alytus
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 0 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

Neperskaitytas pranešimas Sigutė* » Tre Rgs 06, 2006 12:14 am

Svogūnėlių ir paprikų salotos




120 g oranžinių arba žalių saldžiųjų paprikų
800 g nuluptų svogūnėlių
100 ml acto
10 g druskos
50 g cukraus
citrinų rūgšties
2 lauro lapeliai (Lauro lapas)
0,5 šaukštelio garstyčių sėklų



450 ml vandens užvirinti su actu, druska ir cukrumi. Kai druska ir cukrus ištirps, nukelti nuo ugnies ir palikti atvėsti.
Svogūnėlius užpilti šiltu vandeniu. Užvirinti ir ant silpnos ugnies virti 2 min. Nukošti ir perlieti šaltu vandeniu.
Į stiklainius sudėti lauro lapelius, garstyčių sėklas.
Paprikas nuplauti, perpjauti, išimti sėklas, supjaustyti ketvirčiais ir dėti į stiklainius sluoksniuojant su svogūnėliais.
Užpilti marinatu ir užsukti. Stiklainius sudėti į puodą su vandeniu ir pasterizuoti 85°C temperatūroje 20 min.

P. S. Svogūnėliai bus balti juos apvirus vandenyje su trupučiu citrinų rūgšties.

Žinutės nuoroda

Sigutė*
 

Neperskaitytas pranešimas kliwia » Tre Rgs 06, 2006 4:17 pm

sigute,o jeigu be acto :?:

Žinutės nuoroda

Vartotojo avataras
kliwia
Aktyvus dalyvis
 
Pranešimai: 600
Amžius: 49
Reg.data: Šeš Rgp 05, 2006 2:11 pm
Miestas: Vilnius
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 0 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

Neperskaitytas pranešimas trojaa » Tre Rgs 06, 2006 10:18 pm

Siulau pameginti pasidaryti saldzia morku misraine. Musu seima ziauriai ja meksta. Geras ir sveikas desertas!!!

Reikia:
2-3 morku
Apelsino
Puse citrinos
Megstamu riesutu (dazniausiai dedu paskrudintu zemes riesutu be odeliu)
Razinu
Medaus
Trupucio aliejaus

Zalias morkas sutarkuoti burokine tarka. Supjaustyti apelsina kubeliais. I dubeni sudeti morkas, apelsinus, riesutus, razinas. Uzdeti sauksta medaus, ispausti citrinos sulciu. Pagardinti slakeliu aliejaus. Ismaisyti ir SKANAUS!!!

Žinutės nuoroda

trojaa
Naujokas
 
Pranešimai: 8
Reg.data: Tre Geg 03, 2006 3:04 pm
Miestas: Klaipeda
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 0 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

Neperskaitytas pranešimas Sigutė* » Tre Rgs 06, 2006 11:32 pm

Klivija toks jau receptas,gali pabandyti ir be acto,manau nieko labai nepakeis,aš tai darau taip kaip parašyta.

Žinutės nuoroda

Sigutė*
 

Neperskaitytas pranešimas Sigutė* » Ket Rgs 07, 2006 8:13 pm

Vaisių ir daržovių salotos

2 obuoliai,
1 bananas,
2 pomidorai,
0,5 žalios paprikos,
2 virti kiaušiniai,
50 g fermentinio surio,
5 šaukštai aliejaus,
po truputį druskos, cukraus, maltų pipirų, petražolių lapelių, 3 šaukštai citrinų sulčių.



Sumaišome aliejų, citrinų sultis, prieskonius ir užpilame ant susmulkintų vaisių ir daržovių. Išmaišome, sudedame į salotines, užberiame sutarkuoto fermentinio sūrio ir uždedame supjaustytų kiaušinių gabalėlių (kiaušinį perpjauname į 4 skilteles, o jas dar per pusę). Papuošiame petražolių lapeliais.

Žinutės nuoroda

Sigutė*
 

Neperskaitytas pranešimas trojaa » Tre Spa 25, 2006 8:49 pm

Prisiminiau viena labaaaaaaaai idomia misraine.Jai reikia:
2 bananų;
skardinės koncervuotų kukurūzų;
maždaug tiek pat kiek ir kukurūzų reikia sūdytų žemės riešutų be odelės.
Majonezo.

Ruošimas labai paprastas. supjaustai bananą kubeliais, dedi kitus produktus.Išmaišai ir valgai. Žinau, kad skamba itartinai, bet visai skanu.

Žinutės nuoroda

trojaa
Naujokas
 
Pranešimai: 8
Reg.data: Tre Geg 03, 2006 3:04 pm
Miestas: Klaipeda
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 0 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

Neperskaitytas pranešimas Aleta » Ket Spa 26, 2006 11:55 am

Pasidalinsiu ir as vienos misraines recepteliu :
konservuoti kukuruzai,
konservuoti ananasai(tie, kur kubeliais - nereikia pjaustyti)
rukyta vistiena (supjaustyti kubeliais)
majonezas(labiausiai tinka Helmans arba Daumantu premium - jie saldesni)
Viska sumaisyti, nereikia nei druskos, nei jokiu prieskoniu
Labai skanu :roll:

Žinutės nuoroda

Vartotojo avataras
Aleta
Dalyvis
 
Pranešimai: 360
Amžius: 43
Reg.data: Tre Rgs 28, 2005 1:16 pm
Miestas: Alytus
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 0 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

Neperskaitytas pranešimas kliwia » Ket Spa 26, 2006 12:01 pm

Aleta rašė:Pasidalinsiu ir as vienos misraines recepteliu :
konservuoti kukuruzai,
konservuoti ananasai(tie, kur kubeliais - nereikia pjaustyti)
rukyta vistiena (supjaustyti kubeliais)
majonezas(labiausiai tinka Helmans arba Daumantu premium - jie saldesni)
Viska sumaisyti, nereikia nei druskos, nei jokiu prieskoniu
Labai skanu :roll:

tikrai skanu,tik as majoneza maisau su saukstu Heinz padazu (paprastas),na man del spalvos ir skonio :D

Žinutės nuoroda

Vartotojo avataras
kliwia
Aktyvus dalyvis
 
Pranešimai: 600
Amžius: 49
Reg.data: Šeš Rgp 05, 2006 2:11 pm
Miestas: Vilnius
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 0 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

virtuve

Neperskaitytas pranešimas Regilla » Ket Spa 26, 2006 12:12 pm

Panasiai kaip Aleta,darau tokia misraine,taciau ji nepilna..Pilnas sastatas manosios toks:ryziai,paukstiena,kukuruzai,majonezas,cesnakas,ananasai.

Žinutės nuoroda

Vartotojo avataras
Regilla
Senbuvis
 
Pranešimai: 1659
Temos: 1
Reg.data: Ket Lap 04, 2004 4:37 pm
Miestas: Alytus
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 0 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

Porai (Allium porrum)

Neperskaitytas pranešimas Ėjau pro šalį » Šeš Sau 20, 2007 11:25 pm

daluke rašė:pasidalinkit,kaip panaudojat porus...


alksnis rašė:Sveiki visi,as cia naujoke,todel atleiskit,jei kas ne taip.As is mamos ismokau,kaip pasigaminti prieskonius.Ne tuos naujuosius kur dabar Maxsimose parduoda,o senovinius.Imamos darzoves;morkos,svogunai,pomidorai,paprikos,galimas ir poras.Viskas sumalama per paprasta mesmale,pripiaustome krapu,petrazoliu,gerai pasudome.(pasudyti reikia daug,kad nepradetu rugti).Viskas ismaisoma ir sudedama i uzsukamus indeliu.Labai tinka sriuboms,troskiniams,padazams.


Danute15 rašė:Man paprasciausios salotos su kietai virtais kiausiniais ir pomidorais bei majonezu visai valgomos.Be to trinta poru sriuba skanu.Bulves,morkos ir porai paverdami.Nusunkiu,sutrinu ir vel uzpylus ta pati virala paskaninu pipiriukais ir druska arba prieskoniu misiniu(Vegeta,Skonio magija ar pan.)Atskirai pakepnu bulkos skrebuciu kubeliais ir skanaus!


daluke rašė:as darau salotas; porai,obuoliai,salierai ir majonezas arba porai,pomidorai,silke ir majonezas,bet norisi ko nors ivairiau.Dabar pameginsiu sriuba :)


Melisa rašė:O man patinka salotos iš porų su topinambais (kaip tik praeitą savaitgalį parsivežiau pasikasus). Topinambus sutarkuoju, porus supjaustau žiedeliais, sumaišau, dar grietinės, druskelės ir viskas :wink:


daiva rašė:Porai man tinka i visas salotas vietoj svogunu, su porais daug skaniau. Juos galima truputi apkepti, tada imusti kiausini ir kai viskas bus iskepe, valgyti su adzika arba pomidoru padazu ir agurkeliais.Dar vienas puikus variantas-pakepintus uzberti ant virtu bulviu, bulviu koses arba kokiu kruopu koses. Arba i pakepintus porus prideti tarkuotu morku, pastarnoku, salieru, moliugu, papriku[ka nors viena ar megstama derini] ir 10-15 min. patroskinti ar pakepti.Valgyti su duona, bulvem, zuvim,su kuo norit.Maniskiai dar isimeta naminio pomidoru padazo ar prieskoniu. Gero apetito :lol:

Žinutės nuoroda

Ėjau pro šalį
Patyręs dalyvis
 
Pranešimai: 842
Reg.data: Pir Vas 14, 2005 11:13 pm
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 0 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

Neperskaitytas pranešimas Danute15 » Tre Kov 07, 2007 12:46 am

Laikas atnaujinti receptus,ania :wink:
1 stikline virtu ryziu
1 dez.tuno savo sultyse
po1/2indelio kons.zirneliu,kukuruzu ir raud.pupeliu
Padazas:4 v.s.aliejaus,po 1/2 a.s.druskos,cukraus ir sili pip.,1 citrinos sultys.
Produktus lengvai ismaisyti.Paruosti padaza ir uzpilti.Skanaus!
Jaunyste ne amziaus rodiklis,o sielos busena./Dz.Enesku/
Paveikslėlis

Žinutės nuoroda

Vartotojo avataras
Danute15
Moderatorius
 
Pranešimai: 6690
Amžius: 62
Temos: 5
Images: 4
Reg.data: Ant Lie 04, 2006 9:25 pm
Miestas: Vilnius
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 3 kartų
 Padėkota: 4 kartų
Dienoraštis: (0)

Neperskaitytas pranešimas eli » Tre Kov 07, 2007 10:19 pm

anądien labai norėjos kažko gaivesnio tai pasidariau tokią: 2/3 dalys balto ridiko kubeliais, 1/3 dalis lapkočių salierų kubeliais (galima ir 50/50) mažas šaukšelis majonezo, užpilti aliejum (aš pilu alyvuogių arba sėmėnų), 2 skiltelės česnako labai susmulkintos; dar beriu sausų prieskonių iš savo daržo, kas po ranka pakliūva. Salierų lapkočius dar troškinu su kopūstų tarkiais kur lieka sultis išspaudus, tai pat galima pridėti morkų, raudono svogūno. Tinka prie mėsos arba pridėjus kepintos šoninės kaip karštas. Skanaus.

Žinutės nuoroda

eli
Dalyvis
 
Pranešimai: 136
Reg.data: Pen Bir 17, 2005 5:30 pm
Miestas: priemiestis
Lytis: nepasirinkta
 padėkojo: 0 kartas
 Padėkota: 0 kartas
Dienoraštis: (0)

AnkstesnisKitas

Grįžti į Šalti užkandžiai

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

cron