Dabar yra 2010 Rgs 07, 12:43

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 212 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Kitas
Patarkit dėl rožių_1 
Autorius Žinutė
Moderatorius
Vartotojo avataras

Standartinė Re: Patarkit dėl rožių_1
Gerai, kad Erinnerung an Brod bus pavėsyje, nes šią karštą vasarą daugelis tamsių rožių taip ir neparodė savo žiedų - sudegė. O saulė, tuo metu kai žydės Erinnerung an Brod, bus aukštai ir ją apšvies labai anksti ryte.

2010 Lie 29, 14:11
Aprašymas
Ištikimas dalyvis
Vartotojo avataras

Svajokli, aš 'Gentle Hermione' ir 'Abraham Darby' sukeisčiau vietomis, bet vėl gi - skonio reikalas :wink:

2010 Lie 29, 17:47
Aprašymas
Ištikimas dalyvis

Aš iš paskutinio sąrašėlio išmesčiau Jacques Cartier, o atskirčiau Erinerung an Brod :) O pavėsyje pasodinčiau New DAwn ar kokią tinkamą anglišką.
Betgi viską reikia "ant savo kailio" išbandyti :roll:

2010 Lie 29, 21:17
Aprašymas
Naujokas

bet gi New Dawn apie 4 m. aukščio auga (taip nurodo Sibirkos rožynas). O mano pasirinktos rožės yra apie 1,5m. O gal Lietuvoje ji tokia aukšta nebūna?

2010 Lie 29, 22:36
Aprašymas
Moderatorius
Vartotojo avataras

Erinnerung an Brod yra ko gero daugiau kaip 2 m aukščio. New Dawn aš nesodinčiau pavėsyje. Turiu 3 vnt. iš jų 1 pavėsyje. Žydi žymiai mažiau ir šakos ilgos, kurių tik galuose žiedai. Esančių saulėje žymiai gražesnė figūra ir gausiau žydi. Tiesą sakant tai nežinau priežasties dėl kurios ją reikėtų kišti į pavėsį :-k Gal nebent dėl estetinių sumetimų, kad pavėsis įgautų "švytėjimo". Jeigu New Dawn nedengsit, tai ji niekada nepasieks tų 4 metrų, nes bent jau kas antrą žiemą nušals iki apkaupimo (jeigu toks bus). Tada ir žydės žymiai vėliau ir menkiau. Manau, kad Utenoje ji turi būti dengiama.

2010 Lie 30, 08:24
Aprašymas
Patyręs dalyvis
Vartotojo avataras

Svajoklis rašė:
bet gi New Dawn apie 4 m. aukščio auga (taip nurodo Sibirkos rožynas). O mano pasirinktos rožės yra apie 1,5m. O gal Lietuvoje ji tokia aukšta nebūna?

Pas mane New Dawn iki paskutinės žiemos buvo pasiekusi
apie 2m. Sodinta 2006m. Auga saulės apšviestoje vietoje.
Slėnis. Buvo dengiama.

2010 Lie 30, 08:42
Aprašymas
Ištikimas dalyvis

Deja, man nepasitaikė niekur rasti informacijos, kad kokiai rožei patiktų pavėsis :roll: New Dawn priskiriama būtent prie toleruojančių pavėsį ir netgi mūsų forume buvo rašoma, kad gerai auga šiaurinėje pusėje, tik todėl apie ją ir rašau, gali būti, kad atsiras dar viena kita tinkama (http://www.rosebook.ru/articles/posadka ... -poluteni/, deja sąrašas šiuo metu man neatsidaro). Pusiau pavėsyje rožė visada žydės mažiau. Mūsų forume Dalia Raimonda buvo įdėjusi New Dawn, auginamos kaip krūmas, nuotrauką. Jeigu jos nekelsite ir netvirtinsite, tai šakos kris.
Erinerung an Brod labai išsiskirs iš angliškų, o ar jai patiks pavėsis :-k (pas mane pusiau pavėsyje, bet dar nedidelė ir nieko negaliu pasakyti). Be abejo,variantų daugybė.
Štai vienas puikus variantas prie tvoros Paveikslėlis

2010 Lie 30, 09:24
Aprašymas
Moderatorius
Vartotojo avataras

Pavyzdys nuostabus :D Nors plytų tvora ir baisoka, ko nepasakysi apie akmeninę atraminę sienelę. Aplamai tai keistas medžiagų derinys :-k
Galvoju, kad vasarą iki 11 val. saulė - tai jau ne pavėsis :-k Juk saulė teka labai anksti - apie 5 val. Todėl ir parašiau, kad, tokiais ganėtinai tamsiais žiedais rožei, šis pavėsis kaip tik :-k

2010 Lie 30, 09:43
Aprašymas
Ištikimas dalyvis

Rožės padaro tvorą nematomą, čia tik nuotraukoj matosi :lol:

2010 Lie 30, 12:35
Aprašymas
Naujokas

Antose, o kokios čia rožės auga? Labai gražu.

2010 Lie 30, 15:14
Aprašymas
Dalyvis
Vartotojo avataras

Galvoju, kad patyrusi gėlininkė, bet nepatyrusi rožininkė :lol: (rožininkė tik nuo šio pavasario) gali irgi savo nuomonę parašyti, ką sodintų ir ko ne... O patirtis vieniems ateina labai greitai, o kitiems reikia ir viso gyvenimo...
Šiuo atveju, kaip Svajoklio, mano pamąstymai sekantys:
1. Sodinčiau pakartotinai žydinčias rožes, atkreipdama dėmesį , kad darytų kuo mažesnę pertrauką, ar visai be jos. Puikūs RS dalyvių pastebėjimai : viewtopic.php?f=21&t=6434
Žalumos pakanka nuo tujų už tvoros, o tvora nuobodi ir tegu "žydi " kuo ilgiau
2. Nesodinčiau arbatinių hibridinių rožių šiuo atveju.
3. Priklausomai nuo pageidaujamo aukščio sodinčiau tik angliškas - gražios visos, žiedai dideli.
4. Gal dar del Eden Rose 85 svarstyčiau (kur nors).
5. Jei patenkintų ir žemesnės (čia gal sąlyginai), tai sodinčiau šias (ką nors iš šių):
Iceberg
Leonardo da Vinci
Red Leonardo da Vinci
Teisingai viena forumietė rašė, kad jos žydi taip, kad net atsibosta...
Ir įterpčiau šiek tiek daugiamečių, kurios kyštotų iš rožių ir pagyvintų visą reikalą.
Ypač mėlynos spalvos daugiametės, tai jau mano asmeninė silpnybė.

Paskutinį kartą redagavo Smilguole 2010 Rgp 01, 09:34. Iš viso redaguota 1 kartą.

2010 Lie 30, 15:56
Aprašymas
Ištikimas dalyvis

Svajoklis rašė:
Antose, o kokios čia rožės auga? Labai gražu.

Tai angliškos rožės, geltona -atrodo Golden Celebration, rausvos neatmenu, tai ne pas mane.

Eden Rose yra išskirtinė rožė, kuriai aš skirčiau atskirą vietą.

2010 Lie 30, 16:28
Aprašymas
Super senbuvis
Vartotojo avataras

O man kyla noras jus sukritikuoti, :lol: galit apšaukti nemandagumu atviroje erdvėje :mrgreen:
noriu, kad atkreiptumėte dėmesį į tai, kad nepamenu kad birželio mėnesyje būtų labai dideli karščiai tai yra daugiau negu +30 tai yra kai žydi senovinės vieną kartą žydinčios rožės, rožės bus sodinamos Utenos krašte tai reik atkreipti dėmesį kad rožių žydėjimo pradžia bus per Jonines ir + keturios savaitės vidutiniškai (Ėjau p.š. Uteniškis turi patvirtinti tikslesnį žydėjimo laikotarpį ) iš mano matytų tamsių rožių nuo bet kokios saulės apdega 'Souvenir du Dr. Jamain' kitos greičiau blunka, šviesėja greičiau nužydi.
Su Erinnerung an Brod nieko panašaus nepastebėjau tik tiek, kad šviesesni žiedai nuo saulės - neturės tokio violetinio atspalvio bus daugiau raudoni - tai tankus apie du metrus ir į aukštį ir į plotį augantis krūmas.
Dabar apie kitas ką aš pasakysiu
'Golden Celebration' jei ir nušals sparčiai atauga gausiai žydi stipriai kvepia ligoms atspari žiedų spalva neblunka reik atramos ūgis apie 1,5m galima formuoti parišant šakas į šonus, gražiai derėtų su mėlyno atspalvio turinčiomis rožėmis arba derinčiau su geltonomis nepilnavidūrėmis ir truputį su kitu atspalviu pvz.'Golden Wings'
'Abraham Darby' gerai, jau daug apie ją prišnekėta, po apšalimo atželia auga žydi jokių priekaištų.
'Gentle Hermione' - tyliu nieko nežinau.
Eglantyne- ligų atžvilgiu pas mane jai 7 iš 10 dėmėtligė kimba, šeip atželia po apšalimo žydi puiki - bet ji man nėra pati simpatiškiausia rožė.
Dabar New Dawn - pagalvočiau rimtai ar ją sodinčiau, dar nežinau, bet jai reik kažko daugiau nei tik augti, gal vietos geros gal bandyti varijuoti su genėjimu dar nežinau, bet man ji labai patinka tik kaip minėjo Koala kartais žydi ant šakų galiukų.
Antosės pasiūlytas derinys man negražus tokio nesodinčiau, galiu pasakyti tik tiek- gražiai žydi rožės, bet ta siena praryja , bet tai skonio reikalas- ryškesnės rožės matytūsi gražiau, žiūrėtūsi taip - rožės paskui siena, o dabar aš matau siena paskui jau ieškau rožių.
Į Uteną Eden Rose 85 tik į šiltą gerai apgalvotą vietą siūlyčiau sodinti.
Iceberg - žydi gausiai, bet gaudo kenkėjus ir ligas įpatingai antroje vasaros pusėje, graži reik galvoti.
Leonardo da Vinci - nu ji jau tikrai nusibodusi :lol: nekvepia, apšala, netvarkinga žiedai saulėje blunka baigiantis žydėjimui murzinėja negražūs darosi, pirmas žydėjimas gražiausias.
Red Leonardo da Vinci :x man ji nieko gero ji nepranoko savo pirmtakės mano nuomone, dažnai neišsiskleidžia pilnai -nuo drėgmės, nuo saulės blunka tikrai yra daug įdomesnių ir gražesnių rožių
Vat kiek žmonių tiek nuomonių :mrgreen: rinktis jums ;-)

2010 Lie 30, 23:20
Aprašymas
Senbuvis
Vartotojo avataras

Jei jau prašote patarti, tai ir aš įkišiu savo liežuvį :roll: . Angliškos rožės galėtų būti derinamos su senovinėmis, nes jų žiedų forma panaši. Bet jokiu būdu ne su "Iceberg". Bet čia tik mano nuomonė :roll: . "Iceberg" nuostabi rožė, žydinti be paliovos ir ypač gražu, kai susodinti keli jos krūmai šalimais. Bet man ji nesižiūrėtų kartu su senovinėmis, su AH ir į save panašiomis, kad ir moderniomis krūminėmis tiktų.
Dėl "Red Leonardo da Vinci" neturiu nuomonės, nes neauginu. Bet maniau, kad ji geresnė už "Red Eden Rose". Vat ši, tai tikrai problematiška rožė su žiedlapių skleidimusi. Nors šį kartą ji pagaliau pas mane prasiskleidė pilnai, bet žiedai apdegė nuo saulės spindulių.
"New Dawn" baisiai galinga rože tampa po kelių metų. Geriau žydi kai senos šakos negenimos. Tad, ją geriau sodinti kaip vijoklinę rožę.

2010 Rgp 01, 08:46
Aprašymas
Dalyvis
Vartotojo avataras

Nijole rašė:
O man kyla noras jus sukritikuoti, :lol: galit apšaukti nemandagumu atviroje erdvėje :mrgreen:
Leonardo da Vinci - nu ji jau tikrai nusibodusi :lol: nekvepia, apšala, netvarkinga žiedai saulėje blunka baigiantis žydėjimui murzinėja negražūs darosi, pirmas žydėjimas gražiausias.
Red Leonardo da Vinci :x man ji nieko gero ji nepranoko savo pirmtakės mano nuomone, dažnai neišsiskleidžia pilnai -nuo drėgmės, nuo saulės blunka tikrai yra daug įdomesnių ir gražesnių rožių
Vat kiek žmonių tiek nuomonių :mrgreen: rinktis jums ;-)

Gal neižeisiu savo pastebėjimais, nes taip gaila, kad praeina 1,5 metų (žr. nuorodą apačioje) ir atsibosta, o rožės juk toks daugiametis augalas o ne dvimetis :lol:
Skaityti 2 paskutines pastraipas tekste ir daryti išvadas:
http://nijola-rozes.blogspot.com/search ... Floribunda

2010 Rgp 01, 09:44
Aprašymas
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 212 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Kitas

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: