|
|
Dabar yra 22 Geg 2013, 13:18
|
Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas
| Autorius |
Žinutė |
|
Koala
Ekstra senbuvis
Užsiregistravo: 25 Sau 2008, 14:12 Pranešimai: 2722 Miestas: Siesikai Ukmergės r. / Jonava
|
 Re: Daiginimas
Kadangi "sužėlė" turbūt per tankiai, paimkite pincetą ir tvarkingai išretinkite - kitaip jos susipins ir bus prasta "rasoda". Aš taip retinu kartais net kelis kartus, jeigu sėklos labai smulkios. Stambesnes sėju su pincetu maždaug 2 - 3 cm atstumu, tada kartais net nepikiuoju.
_________________ Vienam džiaugtis truputį liūdna. (G. E. Lesingas)
|
| 03 Bal 2012, 08:32 |
|
 |
|
Oelda
Dalyvis
Užsiregistravo: 04 Lap 2011, 10:02 Pranešimai: 282 Miestas: Žemaitijos sostinė
|
Ot, š... Nepasidavė ištrinamas per apsirikimą išsiųstas du kartus tas pats pranešimas. Dėl sužėlimo, tai aš apie tai, kad labai gerai dygo pasenusios, nebetinkamos daiginti sėklos. Išpešiojimui pinceto nereikia - daigai jau apie 10 cm. Ir gaila tokius pešti lauk. Užsiimsiu išsodinėjimu į kitus indelius.
|
| 03 Bal 2012, 08:38 |
|
 |
|
Mate
Ištikimas dalyvis
Užsiregistravo: 10 Bir 2008, 16:58 Pranešimai: 1349 Miestas: Vilniaus rajonas
|
Labai netolygiai sudygo žioveiniai, vienur daug, kitur visai tušti plotai (buvau dėžutes apdengus maišeliais). Mažuliukai daigeliai ne daugiau 3 mm pradėjo virst į šonus ir nykt. Per šalta jiems? per daug drėgmės? 
|
| 05 Bal 2012, 13:41 |
|
 |
|
Koala
Ekstra senbuvis
Užsiregistravo: 25 Sau 2008, 14:12 Pranešimai: 2722 Miestas: Siesikai Ukmergės r. / Jonava
|
Gal ir diegavirtė, o gal kaip tik per šilta ir neužsiaugino šaknų. Palaistyk previkūro skiediniu: 1,5 ml previkūro 1 ltr vandens. Aš savo daigus labai gausiai laistau, nes jie kepa priešais saule - žinoma, jeigu tokia yra  Tiesa, 3 mm daigeliai pas mane dar būna apdengti ir jokiu būdu ne saulėje, o ganėtinai šaltai - tuo metu visai jų nelaistau, užtenka kiek buvo sudrėkintas substratas prieš pasėjant sėklas. P.S. Labai patogu previkūro (ir ne tik ) matavimui naudoti vienkartinį švirkštą.
_________________ Vienam džiaugtis truputį liūdna. (G. E. Lesingas)
|
| 05 Bal 2012, 13:51 |
|
 |
|
Mate
Ištikimas dalyvis
Užsiregistravo: 10 Bir 2008, 16:58 Pranešimai: 1349 Miestas: Vilniaus rajonas
|
Šiandien apžiūrėjau - nebėra ką laistyt-nei vieno daigelio nebeliko... Bandysiu sėt vėl iš naujo 
|
| 06 Bal 2012, 09:27 |
|
 |
|
ora
Dalyvis
Užsiregistravo: 09 Rgs 2005, 15:24 Pranešimai: 321 Miestas: Vilnius - Telšių raj.
|
Mate, bandykit sėt šiltnamyje, jei jį turit, aš taip darau, sudygsta greitai ir puikiai 
_________________ Niekaip negaliu suprast dviejų dalykų: iš kur atsiranda dulkės ir kur dingsta pinigai ...
|
| 06 Bal 2012, 12:58 |
|
|
Dabar prisijungę |
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias |
|
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume
|
|
|
|
 |