|
|
Dabar yra 19 Geg 2013, 18:11
|
Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas
Granatmedis paprastasis (Punica granatum)
| Autorius |
Žinutė |
|
Tessa V
Aktyvus naujokas
|
 Re: Granatmedis paprastasis (Punica granatum)
Beiron rašė: Tai, kad iš Žalios stotelės pirktos granatmedžio sėklos kaip tik turi būti Nana (žemaūgė granatmedžio forma). Dar nei karto nesu matęs pardavinėjamų laukinio granato sėklų... O dėl sėjimo, tai granatmedžio sėklas stratifikuoti būtina (nebent jos tik ką išimtos iš vaisiaus). Taip aš prieš keletą metų du granatmedžio Nana sėklų pakelius susėjau, manydamas, kad jos nedaigios, vėliau pagalvojau, kad reikia pabandyti sėklas stratifikuoti ir po poros mėnesių šaldytuve, visos sėklos sudygo.  Ant to sėklų pokelio, tai nebuvo parašyta Nana, tik, kad augs iki 1 metro  reikės rimčiau paskaitinėti apie granatus ir jų rūšis.. Na aš optimistė, tai tų vakar pasėtų nemesiu lauk, maža ką - gal išlįs  o kitas sėsiu jau stratifikuotas, tik, kad su kantrybe prastokai - noriu greičiau..
_________________http://public.fotki.com/Inesa-P/- Ar šitie serbentai juodi? – Ne, raudoni. - O kodėl balti? – Nes dar žali...
|
| 13 Bal 2012, 15:04 |
|
 |
|
Beiron
Dalyvis
Užsiregistravo: 11 Sau 2012, 14:38 Pranešimai: 171 Miestas: Kauno rajonas
|
Tai Nana ir auga apie 1m aukščio, laukiniai granatmedžiai būna kur kas didesni. Nebent Žalioj stotelėj atsirado kažkokių kitokių veislių granatmedžių sėklų. O dėl kantrybės, tai teks pakentėti, nes granatmedžių sėklas rekomenduojama stratifikuoti bent vieną mėnesį. O gal ant sėklų pakelio yra lotyniškas jų pavadinimas?
|
| 13 Bal 2012, 20:00 |
|
 |
|
Tessa V
Aktyvus naujokas
|
Beiron rašė: Tai Nana ir auga apie 1m aukščio, laukiniai granatmedžiai būna kur kas didesni. Nebent Žalioj stotelėj atsirado kažkokių kitokių veislių granatmedžių sėklų. O dėl kantrybės, tai teks pakentėti, nes granatmedžių sėklas rekomenduojama stratifikuoti bent vieną mėnesį. O gal ant sėklų pakelio yra lotyniškas jų pavadinimas? Tai teks tos kantrybės atrasti kažkaip  nes vis tiek noriu nuo pradžių auginti, pats smagumas kai išdygsta, kai gali formuoti... O ant pakelio parašyta Punica granatum L.
_________________http://public.fotki.com/Inesa-P/- Ar šitie serbentai juodi? – Ne, raudoni. - O kodėl balti? – Nes dar žali...
|
| 13 Bal 2012, 20:14 |
|
 |
|
Beiron
Dalyvis
Užsiregistravo: 11 Sau 2012, 14:38 Pranešimai: 171 Miestas: Kauno rajonas
|
Tai čia ir bus tas granatmedis Nana. Galiu paguosti, tik kad po stratifikacijos granatmedžio sėklos sudyksta labai greit. (Bent jau pas mane taip ir buvo) 
|
| 13 Bal 2012, 20:21 |
|
 |
|
Tessa V
Aktyvus naujokas
|
Beiron rašė: Tai čia ir bus tas granatmedis Nana. Galiu paguosti, tik kad po stratifikacijos granatmedžio sėklos sudyksta labai greit. (Bent jau pas mane taip ir buvo)  Ačiū už info Na kadangi stratifikuoti įdėjau tik vakar, tai dabar kol kas teks auginti kitus augalus ir laukti. Parašysiu vėliau, kaip man sekasi su tom sėklom 
|
| 13 Bal 2012, 20:53 |
|
 |
|
DonnaRosa
Senbuvis
|
_________________ www.zoo.lt
|
| 21 Bal 2012, 20:23 |
|
 |
|
DonnaRosa
Senbuvis
|
|
| 21 Bal 2012, 20:23 |
|
 |
|
ele
Senbuvis
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 17:32 Pranešimai: 1826 Miestas: Vilnius
|
 apsipylę žiedais, tikras gražumėlis.
|
| 20 Geg 2012, 20:46 |
|
 |
|
DonnaRosa
Senbuvis
|
ele rašė:  apsipylę žiedais, tikras gražumėlis.  Grazus! O mano susirgo.  Turejo arkuciu. Gyidau. 
|
| 20 Geg 2012, 20:56 |
|
 |
|
lolgimante
Aktyvus naujokas
|
Sveiki, norėjau ir aš savo naują granatmedį, gautą dovanų iš ele, parodyti. Mes brandinam jau vieną vaisių. Buvo kažkokie balti vabaliukai užpuolę balkone medelį, tai barstė kurį laiką žiedus, bet vaisius laikėsi. Teko išmest visus čili pipirus, nes ir jie labai apsikrėtę buvo, o medelį nupurškiau silpnai muilu, nuploviau, ir nebeliko nieko. Dabar namuose kol kas stovi. Pradėjo vėl krūvas naujų žiedų leisti.  
|
| 07 Bir 2012, 09:48 |
|
 |
|
lolgimante
Aktyvus naujokas
|
Sveiki,
po to, kai nupurškiau savo granatmedį nuo kenkėjų, jis užmezgė krūvą vaisių ir dabar visi kaip ir noksta, tik naujieji kur kas mažesni už pavasarį užmegstą. Man toks klausimas, kaip skaičiuoti, kiek medelis yra pajėgus jų išauginti, ar jis pats žinos? Žinau, jog citrusiniams augalams skaičiuojama pagal lapijos kiekį, bet granato lapai labai jau smulkūs, tai gal čia netinka?
|
| 30 Lie 2012, 11:28 |
|
 |
|
tvis
Ištikimas dalyvis
Užsiregistravo: 11 Lap 2009, 16:15 Pranešimai: 1349 Miestas: Lentvaris
|
Sveiki granatmedžių augintojai.Paplatinau truputį sėjinukų ir labai džiaugiuosi,kad jie neužstrigo vienoj vietoj.Gaunu žinučių iš visos Lietuvos.Viena forumietė klausia kaip toliau augint.Manau,kad gal bus įdomu ir kitiems gavusiems ir gausiantiems. Anksti pavasarį sudygusius išpikavau šiltnamy tiesiai į lysvę.Keli iš jų jau išspaudė po žiedelį.Šiuo metu granatukai aktyviai auga,todėl manyčiau,kad kokį mėnesį reikėtų laikyt šilumoj,kad prigytų.Gal nemaišytų retkarčiais nupurkšt,nes augo šiltnamy ir oras ten drėgnesnis.Paskui ponų valia.Galima palikt ant palangės,kur per žiemą barstys lapus,arba,ką darau ir aš-užmigdyt žiemai.Tada,kad ir į bulvių rūsį,kur augalas pailsi ir kitais metais žydi gausiau. Likusius 10 vnt paliksiu parodoj,pašte.Jei kam reikia-prašom.
|
| 27 Rgs 2012, 22:25 |
|
 |
|
Krialda
Ekstra senbuvis
Užsiregistravo: 11 Sau 2009, 00:19 Pranešimai: 2635 Miestas: Trečias luitas nuo Saulės
|
Ir sužydės granatų sodai ant Lietuvos Ašai išvežiau sodinukus į kaimą. Palangių yra sočiai- šiltesnių, šaltesnių.. ir rūsys ne problema- cieli trys-ir šiltesnis ir šaltesnis ir drėgnesnis.. ir su bulvėm ir be bulbių Granatukai pasodinti, ir kol kas tai labai gražūs ir pasodinimą ir kelionę pas močiutę ištvėrė puikiai. Supratau kad barstys lapus jei bus per šiltai laikomas, bet kai jūs savuosius užmigdot- tai negi rūsin su lapais nešat? O jeigu juos pastatysiu tikrai vėsiai ir šviesiai- tai jie turi barstyt lapus ar ne Teks visą temą perskaityt.. granatukai toki gražūs- nesinori man jų nukneckyt 
|
| 29 Rgs 2012, 09:37 |
|
 |
|
tvis
Ištikimas dalyvis
Užsiregistravo: 11 Lap 2009, 16:15 Pranešimai: 1349 Miestas: Lentvaris
|
Mano granatmedis užmiega natūraliai,nes būna šiltnamyje iki pat šalnų.Iš pradžių gražiai nugelsta lapai,o paskui ima byrėt.Dvyliktam puslapy yra nuotrauka pernai nugeltusio.Tada rūsin su visais vaisiais.
|
| 30 Rgs 2012, 15:32 |
|
 |
|
Danute15
Moderatorius
Užsiregistravo: 04 Lie 2006, 21:25 Pranešimai: 6159 Miestas: Vilnius
|
Aha,Krialdai isejo graziausi,o likusieji visi be isimties nubarste(kai kurie visus,kai kurie didesne dali,palike zalia tik virsune)lapus.Net Dovanu skyreli noris pristabdyt,nes nezinau kas bus toliau...
_________________Jaunyste ne amziaus rodiklis,o sielos busena./Dz.Enesku/ 
|
| 01 Spa 2012, 13:04 |
|
|
Dabar prisijungę |
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių |
|
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume
|
|
|
|
 |