|
|
Dabar yra 2010 Lie 30, 02:48
|
Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas
Ginkmedis dviskiautis (Ginkgo biloba)
| Autorius |
Žinutė |
|
Orion
Naujokas
|
 Ginkmedis dviskiautis (Ginkgo biloba)
2005-03-16 Giedrė rašė: Ar tikrai Ginkmedį (atsiprašau, jei netiklsliai pavadinau), galima nusipirkti Botanikos sode?  2005-03-16 Dainius rašė: Ar Botanikos sode galima, nežinau, bet pas mane - taip, galima. 2005-03-16 baj rašė: Ginkmedžių yra ir pas Dainių  l.gerai  kartu viską supirksim  botanikos sode turetu but,ten pernai pirkom daug visokių sausmedžių,mahoniją,viskas 10lt ir puikiai augo,medžiai buvo uždaryti,dirba tik d.dienom 2005-03-17 Giedrė rašė: T.y. Vilniuje? Kuriame Vilniaus krašte? Kokio jie dydžio? Kiek kainuoja? Taip klausiu, nes niekad neatkreipiau dėmesio į juos, kol nepamačiau nuotraukose, kurios padarytos Lietuvoje. Iki tol galvojau, kad jie auga tik šiltuose kraštuose. 2005-03-17 Dainius rašė: Formaliai ginkmedžiai priklauso ar net 4-ai zonai. Tik dabar staigiai neprisimenu. Aš siūlysiu vienmečius, peržiemojusius Lietuvoje po atviru dangumi. Kol kas jie maži, apie sprindį (15 - 25 cm) aukščio, kaina 15 Lt. Tai, kad maži nėra blogai - geriau prigis. Pirmaisiais metais reikia gausiai laistyti, sudaryti lengvą šešėlį, bet vietą parinkti saulėtą, be šešėlio. Daugiau smulkmenų pasakysiu paskui, tiesiog nenoriu perkrauti forumo. 2005-03-20 ruta rašė: Parašysu, ką per sesiją dėstytojas LŽŪU kalbėjo apie ginkmedžius: iš senovinių augalų išlikęs vienintelis dviskiautis ginkmedis (Ginko Biloba).Savaime auga tik nedidelėje teritorijoje Kinijoje Šanchajuje.Auginamas prie šventyklų Japonijoje ir Kinijoje.Ginkmedžių vaisiai kaip slyvos(turi aštrų,nemalonų kvapą).Vokiečiai,kaip draugystės simbolį,dovanoja ginkmedžio lapo ženkliukus.Ginkmedžius reikia auginti vyr. ir mot.,kad būtų geros sėklos.Ginkmedžiai šalčiui Lietuvoje atsparūs. 2005-04-10 Karakurtas rašė: Pas mane ginkmedis jau antrus metus auga. parveze man ji lauktuviu is lenkijos, kazkur tai vidurvasary. puikiai augo, bet ryskiai siltnaminis variantas, nespejo pilnai sumedet ir pirma ziema kiek apsalo, bet nelabai baisiai. sia ziema atlaike be nuostoliu (kiek matosi). ir is viso, po persodinimo dauguma augalu apsala - bent jau pas mane  nedengiau nei vieno ir ateity nedengsiu - geriau tegu nusala maziukas, nei jau keleta metu popintas. 2005-04-12 trakas rašė: baja rašė: Ar mūsų Svečias Valerija iš Kauno Bot.sodo?  šį šeštadienį mačiau įdomų reportažą Sodo Kraitėj apie medžius,ateisim pirkt pavasarį kokių nors ginkmedžių  taip Ginko billoba- didelis medis reikes daug vietos Girioniu dendroparke yra didelis individas.
Noreciau suzinoti ar kas nors augina si augala,
kokie auginimo ypatumai ,kaip ziemoja Lietuvoje.
Praeita rudeni pasodinau kelis sodinukus
bet dabar nerodo jokiu gyvybes zenklu,gal issalo,nors
buvau pridenges.Pardavejas sake, kad ziemai reikia
apgaubti plastmasiniu nupjautu buteliu nes ziema
peles labai megsta grauzti.Gal tai pakenke?
|
| 2005 Geg 04, 20:00 |
|
 |
|
virga
Dalyvis
|
Kaune ginkmedžius galima pamatyti Kauno botanikos sode ir dar teko matyti Vilijampolėje Varnių ir Vytenio gatvių kampe. Kai medžiai siekia 3-6 m aukštį niekas jų neraišioja ir niekuo negaubia 
|
| 2005 Geg 04, 20:47 |
|
 |
|
Nijole
Super senbuvis
Užsiregistravo: 2005 Bal 07, 16:12 Pranešimai: 3873 Miestas: Vilnius
|
Kai užeis į svetainę Dainius jis manau tau papasakos apie ginkmedžius, bet jis kaškur dingęs  jis augina 
_________________ Dangus priklauso mums!
|
| 2005 Geg 04, 22:41 |
|
 |
|
arunas
Dalyvis
|
Aš irgi auginu. Jau - visa savaitė  Dar neišdžiūvo, neiššalo ir zuikiai neapgriaužė, talkininkai nenulaužė ir su vejapjove dar niekas neįvažiavo. Žodžiu, kol kas sekasi (tpfiu tpfiu tpfiu).
|
| 2005 Geg 04, 23:10 |
|
 |
|
Nijole
Super senbuvis
|
arunas rašė: Aš irgi auginu. Jau - visa savaitė  Dar neišdžiūvo, neiššalo ir zuikiai neapgriaužė, talkininkai nenulaužė ir su vejapjove dar niekas neįvažiavo. Žodžiu, kol kas sekasi (tpfiu tpfiu tpfiu).
kalusyk o kiek tu tos žemės turi , ir taip smarkiai nesispjaudyk, nes ir aš sodinsiu ginkmedį, sakė Dainius parūpins bet suku galvą kur į 6 arus jį ikišti 
|
| 2005 Geg 04, 23:14 |
|
 |
|
arunas
Dalyvis
|
Žemės pas many - 89 arai sodybos ir apie 20 arų prie namo mieste. Ne prerijos - trūksta. Bet yra metodas.
Gavau buką, glaustašakį geltonlapį (t.y. blondiną 80-60-80). Bet - vietos nebėr. Tai aš - už pjūklo, nurėžiau penkias slyvas, vietos acirado  dar tilpo ir magnolija. Trys slyvos liko rezervui - kitems metams.
|
| 2005 Geg 04, 23:21 |
|
 |
|
Dainius
Dalyvis
Užsiregistravo: 2004 Geg 28, 13:46 Pranešimai: 168 Miestas: Vilnius
|
Ginkmedis neskuba skleisti lapų. Lapus išskleidžia panašiai tuo pat metu kaip ir ąžuolas. Manau viską nulemia ilgaamžė (apie 200 milijonai metų) patirtis. Ypač šį pavasarį, kai dėl globalaus klimato atšilimo viskas vėluoja. :) Bet pumpurai jau turėtų būti išbrinkę. Dengti niekuo nereikia - išgyvena ir taip. Nebent protėvis iš drėgnųjų tropinių miškų. Ypatybės: sodinti reikia saulėtoje vietoje, bet pirmaisiais gyvenimo metais gerai būtų suorganizuoti nedidelį šešėlį. Kol jaunas - gausiai laistyti (rūpestingesni šaltiniai priduria, kad jaunas būna iki dešimties metų amžiaus :) ). Labai priklausomas nuo simbiozės su grybeliu (šaknyse), todėl gerai būtų primaišyti miško žemės. Nepertręškite, nes išnaikinsite grybelį. Dirvožemio aplinkui nemulčiuoti, netgi gerai būtų truputį papurenti, nes šaknys mėgsta aeraciją. Kartais sustoja augimas trims - penkiems metams. Paprastai tai gali įvykti du kartus per pirmuosius penkiolika metų. Kai nustoja augti - nepanikuoti ir neišrauti, nelieti trąšų ir įvairiausių stimuliatorių dideliais kiekiais, bandant išgelbėti savo numylėtinį. Meškos žiemą juk irgi niekas nežadina? Kai atsibus, atsiims už viską. O mano gražuoliai jau bunda. Ar žinote, kad sumo imtynininkų šukuosenos imituoja ginkmedžio lapo formą? Tagi klausimas: dar kieno šukuosenos imituoja ginkmedžio lapo formą?
|
| 2005 Geg 09, 21:44 |
|
 |
|
sezonas
Dalyvis
Užsiregistravo: 2004 Vas 03, 10:27 Pranešimai: 216 Miestas: Persikrausčiau arčiau
|
|
| 2005 Geg 09, 22:12 |
|
 |
|
Dainius
Dalyvis
|
Ne, ne mano. Buvo (yra) keli stiliai: mažas-gingko, didelis-gingko, drugelis-gingko. Šukuosenas šiais stiliais nešiojo sumo imtynininkai, samurajai, nuotakos ir geišos (aišku, ne tos kur prie stoties laukia...)
|
| 2005 Geg 10, 08:35 |
|
 |
|
Nijole
Super senbuvis
|
Dabar rimtai noriu paklausti tai tikrai yra tas mažas-ginko ir t.t. tada kuo jie skiriasi, gal mažam sodui kaip tik kaškuri rūšis geriau nes aš neturiu daug žemės, o ten kur norėjau nepriima nenori sakė saulę užstos 
|
| 2005 Geg 10, 14:33 |
|
 |
|
Dainius
Dalyvis
|
Kaip medis jis nėra mažas. Gal būt kur nors egzistuoja kokia nors žemaūgė veislė, bet abejoju, kad ją galima gauti. O šiaip jo aukštį galima reguliuoti apkarpant viršūnę. Esu skaitęs, kad iš ginkmedžių augina gyvatvores. Vadinasi, nebijo karpymo ir aukštį galima reguliuoti - galima suformuoti kaip krūmą. Tuo požiūriu jis nėra unikalus, nes gyvatvores taip pat augina iš buko, klevo, gudobelės. Jie irgi nėra žemi medžiai.
|
| 2005 Geg 10, 15:04 |
|
 |
|
Nijole
Super senbuvis
|
|
| 2005 Geg 11, 00:11 |
|
 |
|
Dainius
Dalyvis
|
Yra ir klevelis, ir ginkmedis, ir raganės. Bet, dėl globalinio klimato atšilimo lapai vėluoja ir skleidžiasi labai iš lėto. Galim kur nors susitikti, pvz. prie Jūsų darbovietės.
|
| 2005 Geg 11, 09:21 |
|
 |
|
Nijole
Super senbuvis
|
Dainiau mano ginkmedis išleido lapus bet kaškodėl pageltę lapai, jam kaškas negerai  klevukai gyvena aš juos į vazonus pasodinau bijau kad kas nenušienautų aš juos paauginsiu tada pasodinsiu į vietą, o tavo magaryčią kaškas nudaigojo labai gaila 
|
| 2005 Geg 30, 18:40 |
|
 |
|
Dainius
Dalyvis
|
Ar pasodinai i zeme, ar i vazona? Gali buti, kad zeme aplink perdziuvo (nors trumpam). Juos reikia daznai laistyti kol mazi. Jei negaila pinigu, nupirk Schultz trasu, kur atstato zalia spalva (Iron Green) ir palaistyk puse normos. Lapu krastai gali buti gelsvi is prigimties, bet visas lapas turi buti zalias.
|
| 2005 Geg 30, 21:58 |
|
|
Dabar prisijungę |
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių |
|
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume
|
|
|
|
 |